EQUATION PRO – BEZ KOMPROMISA PROTIV PERONOSPORE

Praksa najvećih vinogradara koji su koristili pripravak Equation® Pro tijekom nekoliko proteklih godina u Hrvatskoj pokazali su postojanu i izvanrednu učinkovitost ovog fungicida na uzročnike peronospore vinove loze  u odnosu na fungicide koji su do tada korišteni u zaštiti.

Ovaj fungicid se veže za listove i grozdove tako brzo da ga oborine ne ispiru već nekoliko sati nakon tretmana. Osim famoksata, koji je patentom zaštićen u svijetu, Equation® Pro sadržava visoko koncentrirani cimoksanil,  koji osigurava produljeno djelovanje.

Doza  Equationa® Pro je vrlo niska u odnosu na ostale sistemične fungicide, što ga čini ekološki prihvatljivim, ali i jeftinim za vinogradare.

U dozi od samo 0,4 do 0,5 kg po hektaru,  Equation® Pro osigurava zaštitu od infekcije čak i kod iznimnog pritiska bolesti.

Equation® Pro izuzetno je učinkovit u kontroli plamenjače vinove loze na listu i grozdu.

Visoka učinkovitost potvrđena je kod zaštite u cvatnji, ali i kod razvoja bobica.

Najvažnija je dugotrajna zaštita bez obzira na količinu oborina.

Equation® Pro zaustavlja zarazu u vinogradu, čak i nakon pojave simptoma bolesti.

 

Rezultat je ovakve zaštite od plamenjače da nakon korištenja Equationa® Pro imate dugotrajniju zaštitu od peronospore u vinogradu!


EQUATION PRO potvrdio se u praksi u vinogradima Dalmacije
Korišten je na svim sortama vinove loze – u stolnom i vinskom grožđu

U prošloj godini, od 1. svibnja do 1. lipnja, u pojedinim vinogorjima Hrvatske uvjeti za razvoj peronospore bili su izuzetno povoljni. Peronospora se javila vrlo rano i širila se u vinogradima u kojima je zaštita loše odrađena.

Equation® Pro je najbolje korisiti u periodu prije i nakon cvatnje u slučaju ovako nepovoljnih vremenskih uvjeta, a razmak između prskanja ovisi o vlažnosti, temperaturi i količini oborina.

 

IGOR GOMEZELJ dipl.ing.agr. MBA
AGROCHEM-MAKS d.o.o.
mobitel:  098 9980627