AGROCHEM MAKS TEHNOLOGIJA ZA NAPREDNE POVRĆARE

Ove smo sezone na brojnim lokacijama u Hrvatskoj u uzgoju imali vrhunske hibride Seminis i De Ruiter selekcija. Najbolji povrćari kontinentalne Hrvatske i Dalmacije brzo su prepoznali potencijal kvalitetnih hibrida i u suradnji sa Agrochemovim stručnjacima izabrali one hibride koji u njihovim uzgojnim uvjetima i uz kvalitetnu tehnologiju, mogu dati bolje rezultate, kvalitetu i viši prinos.

Seminis i De Ruiter vodeće su selekcijske kuće u svijetu i hibridi razvijeni u njihovim istraživačkim centrima osiguravaju visoke prinose i sigurnost u proizvodnji, što je naročito važno u proizvodnji povrća u Hrvatskoj.
Naime, prosječni hrvatski proizvođač povrća često je suočen sa nestalnom potražnjom i lošim otkupnim cijenama povrća, te mu je jedina mogućnost ostvarenja boljeg poslovnog rezultata da postigne maksimalni prinos, što ranije u sezoni, uz održavanje vrhunske kvalitete i otpornosti na viroze i bakterioze.

Korištenje tradicionalnih metoda selekcije i moderne znanosti doprinijelo je razvoj hibrida najviše kvalitete koji uz visok prinos osiguravaju povrćarima ranu berbu, zdrave biljke i ujednačenost plodova.
Sa Seminisovim hibridima, kao što su MATIAS F1, MATISSIMO F1, CENTRO F1, KAPTUR F1, ZAKAZ F1, u ovoj smo godini postigli ono što su povrćari tražili!

MATIAS F1 pokazao se kao najprinosniji hibrid na tržištu, koji može poslužiti za ranu proizvodnju i najranije berbe, gdje je fokus na iskoristivosti donjih 5 do 6 etaža i postizanje cijene u ranom otkupu rajčice. Isto tako, MATIAS F1 daje odlične rezultate u uzgoju do 9 etaža, gdje berba u dalmatinskim plastenicima traje od najranije, prve rajčice na tržištu sve do kraja kolovoza uz korištenje adekvatne gnojidbe i biostimulatora.

MATIAS je najprodavaniji hibrid rajčice u Hrvatskoj, ali je još uvijek i najbolji u našim proizvodnim uvjetima.

MATISSIMO F1 je najnoviji, najraniji, izuzetno otporan hibrid, pogodan za proizvodnju u visokim objektima. Plodovi su ujednačene kvalitete i veličine na svim etažama. Rasad je izuzetno kvalitetan i otporan, klijavost je brza i potpuna i sav je rasad iskoristiv, a dolazi za sadnju najranije od svih hibrida. Plodovi su do 250 grama, atraktivne boje, okusa i izgleda.Vrlo je raširen u proizvodnji na područjima gdje su problem viroze rajčice, posebno TSWV. Ta ga kvaliteta izdvaja od neotpornih hibrida u vanjskoj i plasteničkoj proizvodnji.

Osim vrhunskih hibrida AGROCHEM MAKS d.o.o. ima najveći izbor registriranih sredstava za zaštitu povrća u svom prodajnom programu. Jedino AgroChem MAKS na jednom mjestu objedinjava sve najvažnije fungicide, insekticide i herbicide koji imaju dozvolu za korištenje u povrtnim kulturama.

Izdvajamo TOPSIN, OBLIX, EQUATION PRO, CORAGEN, AVAUNT, KARATHANE GOLD, PYXAL, neke od važnih djelatnih tvari i kombinacija, koje su specifične za AgroChem program i ne nalazite ih u drugih distributera sredstava za zaštitu bilja.

Treća iznimno važna komponenta su biostimulatori i specijalna gnojiva programa VALAGRO, koji značajno utječu na prinose i kvalitetu povrća, a uvode i nove standarde u borbi protiv bolesti, bakterioza i nematoda.

Izdvajamo MEGAFOL, KENDAL, KENDAL TE i liniju PLANTAFOLa, sredstva koja vrhunski povrćari koriste kako bi osigurali vrhunske rezultate i prinose.

 

Igor Gomezelj, dipl. ing. agr. MBA