Novi program gnojiva na prirodnoj osnovi za vrhunske rezultate

SPECIJALNA GNOJIVA ZA VELIKE I MALE MASLINARE

Gnojiva iz AgroChem MAKS programa sadrže prirodne elemente neophodne za rast i razvoj biljaka te na prirodan način stimuliraju produktivnost masline.
Ove sezone specijalna gnojiva i biostimulatore iz palete tvrtke AgroChem MAKS d.o.o. koristili su maslinari diljem Dalmacije.

U maslinicima koji imaju veliki problem sa zarazom paunovim okom, korišteni su ekološki KENDAL TE i visokokvalitetni KENDAL. Ovi pripravci su samostalno
ili u kombinaciji s fungicidom DIFCOR dali izvrsne rezultate u zaustavljanju zaraze paunovim okom. U sušnom srpnju i kolovozu, maslinari okolice Šibenika, Kaštelima, zaleđu Zadra,
koristili su MEGAFOL, prirodni pripravak koji značajno pomaže maslini da podnese sušno razdoblje bez navodnjavanja, tako da je bogati urod ploda masline ostao sačuvan na stablu sve do rujanskih kiša.

MEGAFOL

MEGAFOL je biostimulator biljnog porijekla koji na potpuno prirodan način djeluje antistresno, pojačava rast i razvoj biljaka i povećava prinose.
Ovaj biostimulator sadrži 28% aminokiselina isključivo biljnog porijekla za razliku od drugih biostimulatora na tržištu koji su kombinacija aminokiselina biljnog i životinjskog porijekla.

MEGAFOL sadrži prirodne spojeve ekstrahirane iz biljaka koji povećavaju rast korijena i veličinu ploda, stimulira bolju cvatnju i oplodnju, štiti stablo i plodove od suše i mraza.

MEGAFOL se koristi prskanjem cijele krošnje sa 20-30 ml / 10 l vode Masline se prskaju prije cvatnje ili početkom cvatnje zajedno sa zaštitom od maslininog moljca ili maslininog svrdlaša.
Prskanje se ponavlja nakon zametanja plodova. U srpnju i kolovozu, kada nastupi prava suša, folijarni tretman MEGAFOLOM odlično djeluje na plodove i stablo masline.

Ove i prošle godine MEGAFOL je sačuvao veliki rod i kvalitetu plodova u brojnim maslinicima Dalmacije (slike). Naročito su maslinari koji nemaju navodnjavanje bili zadovoljni djelovanjem
MEGAFOLa, jer su rezultati bili brzo vidljivi.

KENDAL TE suvremena je kombinacija bakra i biostimulatora, preparat koji dezinficira rane u berbi i rezidbi i odlično štiti od paunovog oka!

Prednosti primjeni

•     dvostruko djelovanje, kontaktno i sistemično – unutar biljke

•     djeluje protiv paunovog oka, plamenjače, pjegavosti, truleži, raka masline i brojnih drugih bolesti

•     primjena u ekološkoj proizvodnji

 

KENDAL TE ima dozvolu za primjenu i u ekološkoj proizvodnji. Zbog poboljšanih svojstava naročito se koristi u zaštiti maslina i kvalitetnih sorata vinove loze.

KENDAL TE koristi se protiv paunovog oka i raka masline nakon berbe, kao i u rano proljeće i nakon rezidbe. Nema ograničenja u primjeni i može se kombinirati sa većinom insekticida koji
se inače miješaju sa bakrenim sredstvima. Koristi se u koncentraciji 0,25% (250 ml/100 litara vode).

Specijalna gnojiva KENDAL, KENDAL TE i MEGAFOL dolaze u tekućem obliku koji omogućava laku i jednostavnu primjenu, a moguće ih je osim u maslinarstvu primjeniti u svim najvažnijim
poljoprivrednim kulturama kao što su voćnjaci, vinogradi, povrće, krumpir, jagode, ukrasno bilje, cvijeće i dr. Ova su gnojiva biljnog porijekla i potpuno su ekološki prihvatljiva. Isprobali smo ih kroz više godina primjene u vlastitom masliniku, pa nam se slobodno obratite s pitanjima.

IGOR GOMEZELJ dipl.ing.agr. MBA AgroChem Maks